Normal_vergadering_2

In september is een aantal Drentse gemeenten een scholingstraject gestart in verband met de aanbesteding jeugd en Wmo 2017. Daarbij wordt uitleg gegeven over de resultatenmatrix. Omdat niet iedereen bij die training aanwezig kon zijn, wordt er nu een extra training gestart in oktober. Dat meldt de gemeente Midden-Drenthe.

De gemeenten Assen, Aa en Hunze, Tynaarlo, Noordenveld en Midden-Drenthe werken mee aan het scholingstraject. Deze zogenaamde NMD-gemeenten doen daarbij resultaatgericht inkopen en werken met een resultatenmatrix.

Omdat die matrix lastig in elkaar zit en uitleg behoeft, is er voor medewerkers van de Toegang van de NMD-gemeenten, huisartsen, gecertificeerde instellingen en aanbieders een bijscholing opgezet die deze maand gestart is. In oktober wordt er voor afwezigen een extra training georganiseerd; een zogenaamde ‘bezembijeenkomst’. Deze scholing over de resultatenmatrix bestaat uit twee delen: uitleg en oefening. De uitleg wordt verzorgd door Anne-Marie Hofstede en Jenny Chung.

De sessie voor uitleg staat gepland op 11 oktober en duurt van 9.00 tot 11.00 uur. Locatie is het gemeentehuis van de gemeente Noordenveld in Roden. Op 25 oktober gaan de deelnemers oefenen van 9.00 tot 12.00 uur in de Brinkhof in Norg. Aanmelden kan tot 1 oktober per mail bij Ellen Grootjans via e.grootjans@gemeentenoordenveld.nl onder vermelding van ‘bezembijeenkomst’. Voor aanbieders geldt: maximaal twee personen per aanbieder.

Door: Redactie Nationale Zorggids