EHBO-proeven in Drenthe

De Drentse afdeling van de EHBO heeft het afgelopen weekend op camping de Reeënwissel in Hoogersmilde de jaarlijkse districtsproeven georganiseerd. Bij deze proeven beoordeelt een jury hoe goed de EHBO-afdelingen hun werk uitvoeren. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.  

Één van de scenario’s is een neergestort vliegtuigje, waarvan de piloot met zijn parachute in een boom is terechtgekomen. Twee omstanders die polshoogte zijn gaan nemen zijn vervolgens ook gewond geraakt. Aan alle details wordt gelet: Het vliegtuig is een replica van een spitfire uit de Tweede Wereldoorlog, die al in het bos lag.

Dit jaar hebben er zeven teams uit Drenthe meegedaan, een aantal waar de organisatie erg blij mee is. Gea Vergeet, van de organisatie: “Het zijn er de laatste jaren ook vaak maar een stuk of vier geweest. Het probleem is dat de leden van de EHBO vrijwel elk weekend nodig zijn bij evenementen.” Als er ook maar ergens paarden draven, mountainbikes rijden of voetballers een toernooi afwerken, dan staan de mensen van de EHBO paraat.

De weidse, ruime camping in Hoogersmilde leent zich uitstekend voor de EHBO-proeven. Verspreid over het hele terrein liggen scenario’s uitgestald waar de afdelingen zich kunnen bewijzen. Bij het vliegtuigongeluk staat Gineke Jeurink, de voorzitter van de jury. “Waar wij het eerste op letten? Nou, of iedereen wel goed aan zijn eigen gevaar denkt, een ongeval kan lezen als het ware.”

Door: Redactie Nationale Zorggids