Normal_zorg

Mantelzorgers leveren een grote bijdrage aan de zelfredzaamheid van mensen die voor kortere of langere tijd ondersteuning nodig hebben. De gemeente Assen waardeert mantelzorgers enorm voor hun inzet. Om ze een extra steuntje in de rug te geven, kunnen mantelzorgers jaarlijks een waardering aanvragen ter waarde van 100 euro. Dat meldt de gemeente Assen.

Mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Contactpunt Mantelzorg ontvangen automatisch een mantelzorgwaardering voor 2016 én 2017. Zij hebben vorige week een brief ontvangen van de gemeente met inloggegevens voor de mantelzorgwinkel. Voor het bedrag van 100 euro kunnen mantelzorgers een keuze maken uit een uitgebreid aanbod van producten en diensten uit Assen en omgeving.

Mantelzorgers die nog geen mantelzorgwaardering hebben aangevraagd voor 2016 en 2017 kunnen dat doen op informelezorgassen.nl. De waardering wordt toegekend als iemand drie maanden per jaar, minimaal acht uur per week voor een naaste zorgt. Na goedkeuring worden de inloggegevens toegestuurd via de mail. Meer info op informelezorgassen.nl of telefonisch via Vaart Welzijn 088 030 51 60.

Door: Redactie Nationale Zorggids