Zorgverleners Assen krijgen eigen gratis parkeervergunning

De gemeente Assen zorgt ervoor dat zorgverleners een gratis parkeervergunning krijgen wanneer zij moeten werken in een gebied waar betaald parkeren is ingevoerd. Hiermee wil zij tegemoet komen aan de klachten van oudere inwoners naar aanleiding van de digitalisering van de parkeervergunningen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

De papieren parkeervergunning gaat verdwijnen. Vanaf volgende week moeten kentekens via de computer worden geregistreerd en krijgen bewoners niet meer een gastenpas, maar moeten bezoekers zich digitaal melden. De gemeente realiseert zich dat dit een lastige klus kan zijn voor mensen die niet zo handig zijn met computers. Echter loopt het aantal uren zorg flink op naarmate mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen.

De aparte vergunningen kunnen binnenkort door particulieren voor hun verzorgers aangevraagd worden, evenals door instellingen voor professionele zorg voor hun medewerkers. Het is nog onduidelijk hoe de gemeente het gebruik gaat controleren, maar voorlopig staat het belang van goede zorg voorop. De digitalisering zorgt ervoor dat sommige mensen in de stress schieten. Om deze mensen tegemoet te komen kan de digitale vergunning ook bij de balie van het gemeentehuis aangevraagd worden. Ook zal er een telefoondienst ingesteld worden waar kentekens van bezoekers gemakkelijk aangevraagd en ingevoerd kunnen worden. De gemeente gaat eind november beginnen met een campagne om al haar inwoners op de hoogte te brengen van de nieuwe parkeerregels door middel van een instructiefilmpje en voorlichtingsbijeenkomsten.

Door: Redactie Nationale Zorggids