Normal_wereldbol__globe__europa__kaart

Op donderdag 8 februari aanstaande organiseren de Jonge Ambtenaren Stadskanaal (JAS) samen met het Nederlandse Rode Kruis een bijzondere activiteit in het gemeentehuis, een zogenaamde ‘mapathon’. Dit is een bijeenkomst waarbij vrijwilligers gezamenlijk aan een digitale kaart werken. In veel ontwikkelingslanden bestaan geen betrouwbare kaarten, waardoor het erg moeilijk is voor hulpverleners om mensen te bereiken in crisissituaties. Dat meldt de gemeente Stadskanaal.

Een goede kaart kan levens redden. De gemeente Stadskanaal wil hier vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid graag samen met het Rode Kruis aan werken. Het is een open evenement, voor de hele organisatie en mensen daarbuiten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te helpen. Voorkennis is niet vereist. Rode Kruis-projectleider Koos Krijnders (bekend van De Wereld Draait Door) zal een duidelijke uitleg verzorgen.

Vanaf 15.30 tot 16.00 is er een inloop alvorens het programma om 16.00 wordt ingeleid door Jakko Zwartsenburg en Koos Krijnders. Van 16.45 tot 17.45 vindt de eerste zogeheten map-sessie plaats. Na afloop daarvan is er gelegenheid om pizza te eten en een borrel te drinken. Vervolgens wordt verdergegaan met een volgende map-sessie. Het programma wordt rond 20.30-21.00 afgesloten met een borrel en een uitloop.

Mensen die willen meehelpen kunnen zich aanmelden met hun naam en of zij willen mee-eten via gemeente@stadskanaal.nl, onder vermelding van ‘mapathon’. Het aantal plekken is beperkt, dus weer er snel bij! Aan vegetariërs wordt gedacht. Tot slot is het belangrijk te weten dat deelnemers gevraagd wordt hun eigen laptop mee te nemen.

Door: Redactie Natoinale Zorggids