Normal_voeten_ouderen35345

Jan Schutrups van Schutrups Schoenen in Exloo heeft in samenwerking met de gemeente Borger-Odoorn, UWV, de provincie en Drenthe College een opleiding ontwikkeld die volledig aansluit bij zijn eigen concept. Schutrups combineert hierbij de reguliere technische opleiding Podologie met de hospitality training (gastheerschap), verzorgd door het Drenthe College, in de nieuw opgerichte Schutrups Academy. Dat meldt de gemeente Borger-Odoorn.

De 4-jarige mbo-opleiding biedt de elf deelnemers mogelijkheden tot specialisatie, een vervolg op hbo-niveau én de kans op een baan bij Schutrups Schoenen. De aftrap van de Schutrups Academy is op donderdagavond 14 september in aanwezigheid van wethouder Albert Trip.

Jan Schutrups: “Afgelopen mei kwam ik in gesprek met burgemeester Jan Seton. Op zijn vraag of hij iets voor mij kon betekenen, gaf ik aan dat ik binnenkort een tekort aan podologen voorzie en mij aan het oriënteren was op een opleiding in eigen beheer. Het balletje ging vervolgens meteen rollen. Er werden contacten gelegd met de accountmanager van de gemeente en andere betrokken partijen. Ik ben enorm ingenomen met de betrokkenheid en daadkracht die door de gemeente Borger-Odoorn is getoond en het wederzijds respect waarmee we een plan kunnen uitvoeren dat deze regio nog meer op de kaart zet!”

Ook wethouder Albert Trip ziet het ambitieuze plan helemaal zitten: “Vanuit de Arbeidsmarktregio Drenthe doen we er in gezamenlijk verband alles aan om de werkgelegenheid in onze regio vooruit te helpen. Als er dan zo’n plaatselijk initiatief komt met kansen op werk voor deze branche, dan grijpen we die met beide handen aan. Ik hoop dat deze samenwerking mooie resultaten oplevert en wens de Schutrups Academy, alle betrokkenen en vooral de cursisten veel succes toe met de opleiding en de baan die ze daarmee in de wacht kunnen slepen!”

Door: Redactie Nationale Zorggids