Patiënten met golfkarretje naar hoofdingang Wilhelmina Ziekenhuis

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) zet vanaf vandaag een golfkarretje in om patiënten van een tijdelijke bushalte aan de Beilerstraat naar de hoofdingang van het ziekenhuis te brengen. Dit is nodig, omdat de stads- en streekbussen deze maand een andere route rijden in verband met de werkzaamheden aan het stationsgebied van Assen. Dit meldt RTV Drenthe.

Patiënten zouden honderden meters verder moet lopen dan voorheen, dus het WZA heeft besloten om golfkarretjes in te zetten. Anko Bierman, coördinator van de vrijwilligers die de karretjes besturen: "We hebben al een aantal bezoekers kunnen oppikken vanochtend en we gaan er vanuit dat het drukker wordt. Het is vandaag de eerste dag, in de loop van de tijd is het bekend."

Het is voor de chauffeurs even wennen aan de golfkarretjes. "Wij moeten niet te scherp door de bochten gaan. Hier en daar zijn er wat aanpassingen gemaakt. Wij moeten op de patiënten letten en mensen op straat zijn het ook niet gewend. Ze moeten dus ook wennen. Het zijn elektrische golfkarretjes, je hoort ze niet", zegt Bierman

Door: Redactie Nationale Zorggids