Gemeentebestuurders slaan handen ineen voor ziekenhuis Stadskanaal

Burgemeesters en wethouders van Stadskanaal, Aa en Hunze, Bellingwedde, Pekela, Vlagtwedde en Borger-Odoorn hebben de handen ineen geslagen om een volwaardig ziekenhuis in de regio te behouden. Onlangs meldde het Dagblad van het Noorden dat de gemeentebestuurders een brief naar Treant Zorggroep hadden gestuurd om duidelijkheid te vragen over de continuïteit van het Refaja Ziekenhuis. Dit meldt RTV Een.

Treant runt de ziekenhuizen in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen. Enkele weken geleden onthulde de zorggroep plannen om de verloskunde weg te nemen uit Stadskanaal en om zowel de spoedeisende hulp als intensive care te concentreren in Emmen. “Wij maken ons zorgen over die berichten en hebben daarom deze brief geschreven”, zegt wethouder Francis Boen van de gemeente Stadskanaal. In de brief wijzen de gemeenten de zorggroep erop dat er in de hele regio behoefte is aan een volwaardig ziekenhuis en dat de gemeente Stadskanaal om die reden ook altijd meegewerkt heeft aan uitbreidingen van het ziekenhuis. Daarnaast is het ziekenhuis van belang voor de werkgelegenheid in de regio.

Een woordvoerder van Treant laat weten dat alle berichtgeving nog berust is op plannen, waarmee de zorggroep een richting wil aangeven. De duidelijkheid waar de gemeentebesturen zo’n behoefte aan hebben zal volgens de zorggroep snel komen, nadat de gesprekken met directe betrokkenen gevoerd zijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids