Eerste patiënt geopereerd in nieuwe operatiekamercomplex Refaja

Mevrouw Van der Sandt is de eerste patiënt die is geopereerd in het gloednieuwe operatiecomplex van ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal. Rond half 9 vanochtend onderging zij een keizersnede waarmee haar dochter Jaylin ter wereld werd gebracht. Dit meldt Het Streekblad.

“Ik ben drie keer ‘gewoon’ bevallen; dit was mijn eerste keizersnede”, aldus Van der Sandt. “Maar het was voorbij voordat ik er erg in had. Op de operatiekamer was het gezellig; de medewerkers hadden er duidelijk zin in. Ik voelde me eigenlijk best wel thuis en niet echt een patiënt.” De uitvoerend gynaecoloog Michaele Kalafusova gaf aan het een grote eer te vinden om de eerste operatie uit te mogen voeren.

Het nieuwe operatiecomplex bevat vier multifunctionele operatiekamers, inclusief een holding en recoveryafdeling, met daaronder technische- en personeelsruimten. Het complex bevindt zich achter het ziekenhuis zelf en staat daarmee in verbinding met een loopbrug. Via deze loopbrug kunnen de patiënten overgebracht worden, zodat ze niet meer door de hal heen gereden hoeven worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids