Logo_treant

Zorggroep Treant en zorgverzekeraar Zilveren Kruis van Achmea hebben nog geen overeenstemming bereikt over hun contract. Over de prijs, kwaliteit en de ontwikkeling van de regionale zorgvraag wordt nog volop onderhandeld, aldus de zorgverzekeraar. Dat meldt RTV Drenthe.

De onderhandelingen hadden vorige maand al afgerond moeten zijn volgens woordvoerder Christina Rompa van Achmea. Namens Treant zegt woordvoerder  Marcel Pater dat de onderhandelingen echter bijna ten einde zijn en dat het contract binnenkort wordt getekend. Met andere verzekeraars is de zorggroep al wel tot een overeenstemming gekomen.

Voor klanten van Treant in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen en het Rafaja Ziekenhuis in Stadskanaal is het wachten vervelend. Tot de laatste dag van dit jaar kunnen mensen namelijk wisselen van verzekeraar. Een polis laten omzetten kan tot eind januari. Voor deze klanten is het van belang om te weten wat hen te wachten staat.

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) kan niet veel doen, omdat het een contract tussen een zorgverzekeraar en een zorggroep niet verplicht kan stellen. De verzekeraar moet daarentegen wel in elk gebied voldoende zorg vergoeden.

Door: Redactie Nationale Zorggids