CDA Stadskanaal bezorgd over toekomst Refajaziekenhuis

Het CDA van Stadskanaal zet zich af tegen de plannen van het ziekenhuis om af te slanken. De eigenaar van het ziekenhuis, de Treant Zorggroep, zou onder andere de afdeling verloskunde willen verplaatsen naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Zodoende zou het Refajaziekenhuis langzaam maar zeker een veredeld dagziekenhuis worden, waar alleen het beroemde centrum voor oogheelkunde behouden blijft. Dit meldt RTV Noord.

Fractievoorzitter Gert Jan Boels van het CDA geeft aan dat de gemeente niks te zeggen heeft over het ziekenhuis, maar wil toch dat zijn partij haar zorgen laat horen. “Het Refajaziekenhuis biedt als een van de grootste werkgevers zeer kostbare werkgelegenheid, vele mooie en specialistische banen. Het zou heel slecht zijn voor Stadskanaal als de zorg in het Refajaziekenhuis zou worden uitgekleed.”

Boels laat weten om de voorgenomen afslanking binnenkort op de politieke agenda van de gemeente te zetten. “'Wij bepalen niet het beleid van medische zorgverleners, maar waar wij als lokale politiek wel een grote verantwoordelijkheid in hebben, is het lokale medische voorzieningenniveau en de werkgelegenheid in de gemeente.” Daarnaast hoopt hij de TReant-directie met een goed gesprek ook op andere gedachten te kunnen brengen.

Door: Redactie Nationale Zorggids