Logo_wza

Als patiënten ernstig ziek zijn, verblijven ook hun familieleden vaak langdurig in het ziekenhuis. Voor de familie van patiënten zijn op maandag 5 december twee familiekamers officieel geopend door burgemeester Marco Out en voormalig WZA-cardioloog Martin de Leeuw. Beide kamers werden gefinancierd door de stichting Vrienden van het WZA. Dat meldt het WZA.

Op zowel de eerste als de tweede verdieping van het WZA werd een familiekamer geopend. De kamers zijn bedoeld voor de familieleden van ernstig zieke patiënten die in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen verblijven, zodat zij zich even kunnen terugtrekken of kunnen blijven overnachten.

Over de familiekamer op de afdeling Hartbewaking vertelt afdelingshoofd Klaasje van der Laan: “We hadden hiervoor wel een ruimte beschikbaar, maar die was erg zakelijk ingericht. Daarom heb ik namens de hartpatiënten en de cardiologiemedewerkers een bijdrage gevraagd aan de Vrienden van het WZA om de familiekamer van de hartbewaking sfeervol en comfortabel te kunnen inrichten. We zijn ontzettend blij met het resultaat.”

De familiekamer ‘Het hart van de leeuw’ is vernoemd naar cardioloog Martin de Leeuw, grondlegger van de cardiologie hij is in januari met vervroegd pensioen gegaan. Dokter De Leeuw was dan ook degene die deze kamer officieel mocht openen. De openingshandeling voor de tweede familiekamer, gesitueerd op verpleegafdeling A1/B1, werd verricht door burgemeester Marco Out. Hij scheurde het papier door waarmee de deur was dichtgeplakt. Aansluitend riep de burgemeester de aanwezigen op om óók Vriend van het WZA te worden, zodat de stichting haar goede werk kan voortzetten.


De stichting Vrienden van het WZA heeft als doel het verblijf van patiënten in het WZA te veraangenamen door het verlenen van extra diensten aan patiënten, waarvan de kosten niet kunnen worden voldaan uit het reguliere budget van het WZA. Meer informatie via http://vriendenvanhet.wza.nl/.

Door: Redactie Nationale Zorggids