Ziekenhuizen Treant nog niet op orde, aldus Inspectie

De ziekenhuizen van Treant zijn onlangs opnieuw onderworpen aan een bezoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IZG). De drie ziekenhuislocaties van de zorggroep staan sinds de zomer onder een intensiever toezicht, nadat er tekortkomingen waren geconstateerd. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

De IZG is van mening dat Treant meer focus moet leggen op de samenwerking tussen de locaties. Het samengaan van vakgroepen van medisch specialisten gaat volgens de inspectie nog te langzaam. De inspectie ziet graag dat de richtlijnen en protocollen in de drie ziekenhuizen tussen de afdelingen gelijk getrokken worden. De afgelopen maanden hebben de raad van bestuur en de medewerkers de tijd gekregen om verbeteringen door te voeren.

De raad heeft aan de inspectie laten weten dat een aantal zaken goed functioneert. Echter stellen zij ook dat de ziekenhuizen op verscheidene punten nog ondermaats presteert. “Het algemene beeld is dat we op de goede weg zijn, maar dat het nog niet op alle fronten op orde is”, aldus de raad van bestuur. Het inspectierapport wordt over drie maanden verwacht. Het rapport wordt op de website van de IGZ gepubliceerd.

Door: Redactie Nationale Zorggids