Normal_wilhelmina_ziekenhuis_assen

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen staat op de derde plek in de top-100 van beste ziekenhuizen. Ook de andere ziekenhuizen in Drenthe doen het goed en stegen op de lijst. De lijst werd afgelopen zaterdag gepubliceerd door het Algemeen Dagblad. Dat meldt RTV Drenthe.

Dat het WZA op nummer drie staat is op zijn mins opvallend te noemen. Op de lijst van vorig jaar vond het ziekenhuis zichzelf nog terug op de 25e plaats. Vooral op het gebied van zorg voor ouderen scoort Assen goed. Volgens bestuursvoorzitter Boudewijn Ponsioen zou dat kunnen komen omdat het ziekenhuis sinds twee jaar een geriater in dienst heeft, iemand die gespecialiseerd is in ouderenzorg.

Een andere opmerkelijke grote sprong op de lijst is die van het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Dat klom van plek 80 naar 57. Het Diaconessenhuis in Meppel vindt zichzelf terug op plaats 49. Dat is 15 plaatsen hoger dan het jaar ervoor. Het Bethesda in Hoogeveen maakt met vier plaatsen de kleinste sprong van 81 naar 77. Het beste ziekenhuis van Nederland is volgens het AD Het Beatrixziekenhuis uit Gorinchem, gevolgd door het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk.

Door: Redactie Nationale Zorggids