Logo_bev.ond

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar woonachtig in de gemeente Borger-Odoorn ontvangen binnenkort een schriftelijke uitnodiging voor een gratis röntgenonderzoek in de onderzoekswagen van Bevolkingsonderzoek Noord. Het bevolkingsonderzoek naar borstkanker loopt tot half februari. Dat meldt de gemeente Borger-Odoorn.

De onderzoekswagen staat eerst in Odoorn, op het parkeerterrein voor de gymzaal, en begin december op het parkeerterrein achter ‘t Brughuus in Valthermond. Eind december is 2e Exloërmond aan de beurt (parkeerterrein voor de Hunsowhal) en begin 2017 komt de onderzoekswagen naar Nieuw Buinen en Borger.

Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts. De opkomst bij het bevolkingsonderzoek in de gemeente Borger-Odoorn is doorgaans hoog. In de vorige ronde gaf ruim 83% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Meer informatie is te vinden op www.bevolkingsonderzoeknoord.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids