Opnieuw uitstel van ingebruikname operatiecomplex Refaja

De ingebruikname van het nieuwe operatiecomplex in het Refaja in Stadskanaal wordt opnieuw uitgesteld. Volgens de Treant Zorggroep heeft aannemer BAM niet voldaan aan een aantal functionele eisen waarover wel afspraken zijn gemaakt. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Volgens Treant zijn er een drietal zaken nog niet op orde. Zo is het achtergrondgeluid door installaties op de operatiekamer en opdekruimtes (de plek waar gesteriliseerde instrumenten worden afgeleverd) hoger dan de afgesproken grens. Daarnaast voldoet een installatie die zorgt voor een steriel gebied rondom de operatietafel niet aan de afgesproken eisen.

 

Daar bovenop komt nog dat de oorzaak van een storing in het batterijpakket nog altijd niet bekend is. Deze storing lag aan de grondslag van het vorige uitstel. De zorggroep laat weten dat BAM op zoek is naar oplossingen om te voldoen aan de contractuele eisen. Patiënten zullen nog altijd geen hinder ondervinden van het uitstel. Het oude operatiecomplex voldoet nog aan alle eisen en blijft in gebruik. Treant durft vooralsnog geen uitspraak te doen over de verwachte datum waarop het nieuwe complex opgeleverd zal worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids