Normal_gezondheidszorg

Assen krijgt een tijdelijke zorginnovatiewinkel. De winkel geeft aandacht aan zorgvernieuwing, innovatie en e-Health. Van 10 oktober tot en met 4 november kunnen mensen de winkel in het centrum van de stad bezoeken. Dat meldt Zorginnovatiewinkel.

Het doel van de pop-up winkel is het bieden van een podium voor zorginnovaties en e-Healthtoepassingen. Een tweede doel is om gesprekken te voeren over vernieuwing in de zorg met burgers, zorgverleners, sociale wijkteam, beleidsmakers en bestuurders. Naast een doorlopende expositie van nieuwe zorgtoepassingen, worden er ook seminars, symposia en workshops georganiseerd. Bovendien is er ruimte voor zorgverleners om elkaar te ontmoeten. De winkel heeft geen winstoogmerk; bezoekers kunnen de producten bekijken en uitproberen, maar niet kopen.

Overal ter wereld wordt steeds gezocht naar nieuwe behandelmethodes, betere medicijnen en zorgverlening. Om deze innovaties een podium te bieden is de Zorginnovatiewinkel in het leven geroepen. Zorg-IT innovator Waldemar Hogerwaard en hospitality expert Janneke Sluiter hebben het idee opgezet, in nauwe samenwerking met het Huis van Morgen van het Care innovation Center. Ook het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport steunt de nieuwe winkel.

Op maandag 10 oktober om 16.00 uur is de officiële opening in het Mercurius winkelcentrum.
Naast regionale politici geeft onder andere Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van
het ministerie van VWS, het startschot voor de winkel. Aansluitend kunnen geïnteresseerden
deelnemen aan een mini symposium over moderne wijkzorg. De activiteiten van de zorginnovatiewinkel zijn gratis bij te wonen. Meer informatie over symposia en demodagen is te vinden op de website: www.zorginnovatiewinkel.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids