Normal_roze_schoenen_1

Afgelopen zaterdag werd de Pink Walk & Run in Westerbork gehouden. Daarbij is een bedrag van ruim 43.000 euro opgehaald dat bestemd is voor Pink Ribbon. Dat meldt de Krant van Midden-Drenthe.

Zo’n 1800 wandelaars en hardlopers kwamen zaterdag naar Westerbork. Dat is flink meer dan vorig jaar, toen zich 1200 mensen hadden aangemeld voor het evenement. Gehuld in roze kledij begonnen de meeste deelnemers aan een wandelroute naar keuze van zes, tien of zestien kilometer. De wandelaars vormden een lang roze lint dat zich langzaam voortbewoog, onder andere door het Reintjesveld. Ook hardlopers deden dit jaar mee. Zij legden een afstand van vijf of tien kilometer af.

Om op grote schaal aandacht te kunnen geven voor de strijd tegen borstkanker is de Pink Walk een aantal jaren terug in het leven geroepen. Het evenement lijkt elk jaar een groter succes te worden. Dat was dit jaar goed terug te zien aan het grote aantal deelnemers. Zij hebben zaterdag bovendien een mooi eindbedrag bij elkaar gelopen. Het bedrag van vorig jaar werd daarmee met bijna 20.000 euro ruimschoots overschreden. De organisatie kijkt dan ook zeer tevreden terug op deze 'roze dag' in Westerbork.

Door: Redactie Nationale Zorggids