Logo_treant

De Hart&Vaatgroep heeft de ziekenhuizen van Treant Zorggroep het Vaat- en Spataderkeurmerk gegeven. Het keurmerk moet de kwaliteit van patiëntenzorg stimuleren en ervoor zorgen dat de ziekenhuizen patiënten goed informeren over vaat- en spataderzorg. Dat meldt Kanaalstreek. 

Bethesda in Hoogeveen, Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal zijn de ziekenhuizen van Treant die het keurmerk ontvingen. Het vaatkeurmerk gaat over de kwaliteit van behandelingen in slagaders, arteriële vaatzorg (waarbij sprake is van slagaderverkalking) en spataders. Patiënten kunnen door middel van het keurmerk zien welk ziekenhuis de beste zorg biedt.

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging die zich richt op mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. Zij zetten zich in voor bijvoorbeeld belangenbehartiging, informatievoorziening en lotgenotencontact. Het Spataderkeurmerk is door de vereniging samen met onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd.

Bij Treant Zorggroep staan vaten en aders de hele maand september centraal. Er zijn gratis publiekslezingen van chirurgen waar de behandeling van spataders ter sprake komt. Voor de lezing op dinsdag 27 september in Hoogeveen is er nog plaats. Aanmelden en meer informatie is op de website te vinden: https://www.treant.nl/nieuws/bezoek-onze-publiekslezingen-over-spataderen-2.

Door: Redactie Nationale Zorggids