Normal_hand_5

Stichting Hospice Stadskanaal is dringend op zoek naar een pand voor een hospice in de regio Kanaalstreek, Drentse Monden en Westerwolde. De realisatie lijkt financieel nabij, alleen de huisvesting ontbreekt nog. Dat meldt Kanaalstreek.

De wens om in de regio een hospice te beginnen, is er al een tijdje. Initiatiefnemers van de stichting hebben de afgelopen jaren al veel geld ingezameld om de plannen te kunnen realiseren. Helaas is de huidige 150.000 euro op dit moment niet genoeg voor een exploitatie. Door op korte termijn geschikte huisvesting te vinden, hoopt stichting Hospice Stadskanaal het resterende benodigde bedrag via een rijksbijdrage te kunnen ontvangen.

Gemeenten, kerken, clubs en particulieren hebben financieel al veel bijgedragen, maar een rijksbijdrage kan pas na twee jaar worden verkregen. Toch hopen patiënten op korte termijn al hun intrek te kunnen nemen in het hospice. Drie gastenkamers, een gemeenschappelijke ruimte, een keuken en een kantoor moeten er gerealiseerd worden in het pand waar de organisatie naar op zoek is.

Geïnteresseerde verhuurders kunnen zich melden door een e-mail te sturen naar info@hospicestadskanaal.nl. Daarnaast roept de organisatie op om giften en donaties te blijven doen. Ten name van 'Stichting Hospice Stadskanaal en omstreken' kunnen mensen een bedrag overmaken naar bankrekeningnummer NL68RABO01715433631.

Door: Redactie Nationale Zorggids