Uitstel oplevering nieuw operatiekamercomplex Refaja

De geplande ingebruikname van het nieuwe operatiekamercomplex in het Refaja Ziekenhuis wordt uitgesteld. De reden hiervoor is een technische storing in de UPS tijdens de uitgebreide test- en opleveringsfase de afgelopen dagen. Dit meldt de Kanaalstreek.

De UPS (uninterruptible powersupply) is een batterijpakket dat ervoor zorgt dat er een constante elektriciteitsstroom op het operatiekamercomplex is. Deze werkt tevens als tweede back-up indien het noodstroomaggregaat niet werkt. Het is echter niet duidelijk waarom de UPS defect is. Om die reden heeft Treant Zorggroep de veiligheid van haar patiënten vooropgesteld en de opleverdatum van 12 september laten varen. Dit is geen probleem voor geplande of spoedoperaties, want deze kunnen gewoon plaatsvinden op het oude Operatiekamercomplex.

Treant gaat aanstaande maandag nadenken over een nieuwe verhuisdatum. De verwachting is dat dit niet meer in september zal gaan plaatsvinden. Er moet namelijk niet alleen onderzocht worden wat de oorzaak van de storing was, ook moet de vervangen appratuur opnieuw worden getest. Daarnaast moeten verschillende bedrijven die bij de verhuizing stand-by zouden staan, de verhuizing opnieuw inplannen.

Door: Redactie Nationale Zorggids