Normal_spatader

Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal komt met een nieuwe methode voor de behandeling van spataderen. Met de VenaSeal-methode kunnen de aderen binnenkort worden dichtgelijmd op een pijnvrije manier. Dat meldt de Ter Apeler Courant.

Bij de nieuwe VenaSeal-behandeling wordt weefsellijm gebruikt waarmee de spatader kan worden vastgelijmd. Vergeleken met andere behandelmethodes is VenaSeal pijnvrij. Dat komt omdat er niet wordt verhit. Ook schade aan andere weefsels kan hierdoor worden voorkomen. Bovendien hoeven patiënten die zijn geholpen niet per se steunkousen te dragen na de behandeling. Het enige nadeel is dat de VenaSeal-methode nog niet wordt vergoed. Een been laten behandelen kost voorlopig zo’n 1750 euro.

Het dichtlijmen van spataderen met VenaSeal werd geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Treant Zorggroep en chirurg Iris Nevenzel hebben er samen voor gezorgd dat het Refaja in Stadskanaal de tweede kliniek in Nederland is die de nieuwe methode in gebruik neemt.

Over de behandelmethodes van spataderen organiseert Treant Zorggroep binnenkort lezingen op diverse locaties. Tijdens die bijeenkomsten gaat chirurg Nevenzel dieper in op de verschillende methodes en besteedt daarbij ook aandacht aan de nieuwe VenaSeal-behandeling. Aanmelden voor de publiekslezingen kan via http://www.treant.nl of per e-mail: vaatchirurgie@treant.nl, voorzien van naam, adres, woonplaats en de gewenste datum.

Door: Redactie Nationale Zorggids