Normal_roze_schoenen_2

Zestig vrijwilligers hebben Westerbork afgelopen nacht omgetoverd tot een ‘roze dorp’. Door middel van ingepakte bomen, banners, roze schoenen en voetstappen vraagt het dorp aandacht voor de Pink Walk & Run die in oktober gehouden wordt. Dat meldt de Krant van Midden-Drenthe.nl.

De vierde editie van het evenement staat zondag 2 oktober op de agenda. Tijdens deze Pink Walk & Run wordt geld ingezameld voor Pink Ribbon, de organisatie die wetenschappelijk onderzoek doet naar borstkanker.

Pink Ribbon organiseert landelijk veel meer evenementen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, maar de Pink Walk & Run in Westerbork mag zich tot de vijf grootste rekenen. Ook het groeiende aantal deelnemers laat zien dat Westerbork een grote bijdrage levert. Het deelnemersaantal voor dit jaar ligt zelfs veel hoger dan ooit. Het bestuur is dan ook erg trots dat een klein dorp als Westerbork dit voor elkaar krijgt te midden van de grotere commerciële organisaties.

Vorig jaar liepen ruim 1200 deelnemers meer dan 25.000 euro bij elkaar. Naast de Pink Walk is er dit jaar voor het eerst ook een Pink Run, waar hardlopers worden uitgedaagd geld in te zamelen door vijf of tien kilometer af te leggen. De voorinschrijving van het evenement gaat via de website: http://www.pinkwalk.nl. Van de 10 euro aan inschrijfkosten gaat 8,5 euro direct naar Pink Ribbon. Wandelaars die zich inschrijven kunnen kiezen uit een tocht van zes, tien of zestien kilometer.

Door: Redactie Nationale Zorggids