Normal_doctor-650534_960_720

In het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal wordt in september het gloednieuwe speciale Operatie Kamer Complex (OKC) geopend. Bijzonder aan dit complex is de isolatiekamer. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

De holding en recoveryafdeling van het Refaja presenteert met trots zijn speciale isolatiekamer. Vanaf medio september kunnen patiënten met een besmettelijke ziekte hierin zowel voor als na een operatie worden opgevangen. Voor het personeel en de patiënt zelf is dit een efficiëntere manier van zorg. Bij besmette patiënten valt te denken aan asielzoekers met tbc, werknemers op een pluimveehouderij of mensen met de gevaarlijke bacterie MRSA.

Johan Jeuring, hoofd van het OKC en de Centrale Sterilisatie Afdeling van Refaja, leidde belangstellenden onlangs rond in het nieuwe OKC. Vanuit het ziekenhuis kan het complex via een loopbrug worden bereikt. De vier hypermoderne operatiekamers zijn daardoor beter toegankelijk voor patiënten. Niet alleen daarom is het nieuwe complex een welkome aanwinst; de andere operatiekamers in het ziekenhuis werden bovendien te oud en te klein.

De realisatie van het OKC in het Refaja was niet tot stand gekomen zonder Treant Zorggroep en de fusie met de ziekenhuizen in Hoogeveen en Emmen. Met name dankzij financiële steun is de opening van de hagelnieuwe aanwinst in Stadskanaal binnenkort geen droom, maar werkelijkheid.

Door: Redactie Nationale Zorggids