Normal_new_york_marathon_verrazano_bridge

Lisanne Langerijs staat voor een grote uitdaging. Zij wil in november de marathon van New York lopen en zich daarbij inzetten voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Bij het realiseren van deze ultieme droom kreeg zij hulp van Jumbo Mulder uit Beilen. Dat meldt de Krant van Midden-Drenthe. 

Niet alleen de training is een uitdaging op zich voor Lisanne. Zo zit er aan het lopen van de marathon van New York al een behoorlijk kostenplaatje. Maar, ook het tweede doel van Lisanne, geld inzamelen voor KiKa, vergt veel inzet en bovendien creativiteit. Familie en vrienden van Langerijs dragen hun steentje bij, maar het plan van Matthijs Mulder van Jumbo Mulder uit Beilen moest ‘serieus’ geld in het laatje brengen. In de emballageruimte van de supermarkt werd daarom een box voor statiegeld geplaatst.

Aan de oproep om Lisanne te helpen met geld inzamelen werd flink gehoor gegeven. Vele statiegeldbonnen werden de afgelopen maanden in de box gedeponeerd. Uiteindelijk is bekend dat er een flink bedrag van 5750 euro is verzameld. Dat zal Lisanne flink op weg helpen tijdens het lopen van de marathon, zodat beide doelen succesvol gehaald worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids