Wilhelmina Ziekenhuis Assen beste zorgwerkgever in Drenthe

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen is met een score van 7.2 de beste zorgwerkgever in Drenthe. Zo blijkt uit het onderzoek van Effectory en Intermediair, die hun resultaten baseren op medewerkerstevredenheidsonderzoeken binnen 318 organisaties. Dit meldt het Wilhelmina Ziekenhuis.

Landelijk gezien scoren dit jaar 51 zorginstellingen boven het branchegemiddelde van 7.0 voor werkgevers in de zorg. In Drenthe haalde alleen het WZA hoger dan deze score. Het gehele onderzoek omvatte 318 organisaties, die opgesplitst werden op basis van profit en non-profit. Deze twee categorieën werden vervolgens opgedeeld in organisaties met meer en minder dan duizend werknemers. Binnen elk van de vier categorieën zijn de vijftien hoogste scorende organisaties genomineerd voor de Beste Werkgever van Nederland. Het WZA behoorde niet tot deze vijftien. De winnaars worden op 4 oktober bekendgemaakt.                             

De uiteindelijke score van de organisaties is gebaseerd op het oordeel van hun eigen medewerkers. De score is het gemiddelde van een aantal factoren: De mate van trots op de organisatie, de mate waarin medewerkers achter de doelen van de organisatie staan, ruimte en kansen om als medewerkers optimaal te presteren, waardering voor de prestaties van medewerkers, tevredenheid over de organisatie en tevredenheid over de werkzaamheden.

Door: Redactie Nationale Zorggids