Speciale vaarvakantie voor vijftig cliënten van Interzorg

Op zondag 15 oktober gingen vijftig cliënten van Interzorg en vijftig begeleiders naar Nijmegen voor een vijfdaagse vaarvakantie met vakantie-hospitaalschip Prins Willem-Alexander. Vanuit alle locaties van Interzorg kwamen de cliënten en begeleiders naar Interzorg De Wijde Blik om met de bus te vertrekken naar de kade in Nijmegen waar het schip voor anker ligt. Dit meldt Interzorg.

Er werd gevaren langs eeuwenoude steden en vele andere bezienswaardigheden. Het bijzondere aan deze vaarvakantie was dat de begeleiders van Interzorg meegingen met deze reis. Zo zijn ook tijdens deze vaarvakantie de vertrouwde gezichten te zien. Op deze manier werd de zorg geboden die men gewend is. Ook ging een aantal familieleden/partners mee. Zo kunnen zij, net als vroeger, samen genieten van deze vakantie.

Ook het schip zelf was bijzonder. Het was namelijk speciaal ingericht voor gasten die moeilijk ter been zijn, zoals gebruikers van een rollator of een rolstoel. Zo kon er bijvoorbeeld vanuit de hutten via de televisie worden gekeken naar wat er in de voorsalon gebeurt, maar ook via speciale camera’s voor op het schip naar de omgeving.

Nadat iedereen zondag in Nijmegen aan boord van het schip is gegaan, voer het op maandagochtend uit naar Zutphen, om vervolgens op dinsdag aan te meren in Kampen. Op woensdag en donderdag wordt de reis vervolgd via Harlingen naar Terschelling. Op de laatste dag van de reis wordt weer aangemeerd in Harlingen. Tijdens deze vaarvakantie wordt tevens een speciaal menu samengesteld en zullen verschillende avondactiviteiten worden georganiseerd. Tot slot is er iedere dag gelegenheid om van boord te gaan en de desbetreffende plaats te bezoeken.

Door: Redactie Nationale Zorggids