Normal_ouderenzorg__mantelzorg__oudere

De inwoners van Midden-Drenthe zijn zeer tevreden over de Wmo-dienstverlening van de gemeente. Dat blijkt uit onderzoek dat gehouden is  onder Wmo-cliënten in zeven Drentse gemeenten. In vergelijking met het gemiddelde van Drenthe is de waardering in Midden-Drenthe hoog. Dat meldt de gemeente Midden-Drenthe.

Ruim 86 procent vindt dat hij of zij snel geholpen wordt. En ook het contact met de medewerker en de kwaliteit van de ondersteuning beoordeelt 87 procent als goed. De Wmo-cliënten voelen zich serieus genomen en 87 procent geeft aan dat de  ondersteuning er voor zorgt dat hij of zij zich beter kan redden.

Wethouder Dennis Bouwman is blij met de resultaten. "We richten ons vanaf de start vanaf de start van de Wmo op maatwerk. Samen met de inwoner kijken we welke ondersteuning het beste aansluit bij de behoefte. Het is mooi om te zien dat die manier van werken gewaardeerd wordt door onze inwoners, want dat is waarvoor het uiteindelijke allemaal doen."

De mogelijkheid om onafhankelijke cliëntondersteuning te krijgen is ten opzicht van vorig jaar iets bekender geworden. Maar deze dienst moet de komende tijd nog meer onder de aandacht worden gebracht.

Door: Redactie Nationale Zorggids