Interzorg De Slingeborgh ook voor Molukse ouderen

Met ingang van 1 juni 2017 is er binnen Interzorg De Slingeborgh in Assen een woongemeenschap voor Molukse ouderen. Een initiatief voortkomend uit een vraag van de Molukse gemeenschap. Zij vroegen Interzorg eind vorig jaar naar de mogelijkheid van zorg en behandeling, specifiek afgestemd op de Molukse cultuur. Dit meldt Interzorg.

Op de begane grond in De Slingeborgh geeft Interzorg daar nu gehoor aan met tien appartementen voor dementerende Molukse ouderen en Molukse ouderen met een lichamelijke beperking. Zorgmanager van De Slingeborgh Nathalie Mulderij: “Toen de Molukse gemeenschap ons eind vorig jaar benaderde met de vraag of Interzorg kan ondersteunen met een woongemeenschap, waar zorg en behandeling afgestemd is op hun eigen cultuur, gingen bij ons alle radertjes draaien. Een dergelijke vraag past namelijk heel goed bij onze visie dat we cliënten willen ondersteunen hun eigen leven voort te zetten. We besloten daarom al snel om hieraan een bijdrage te leveren. Wel onder een voorwaarde: de Molukse gemeenschap bepaalt, Interzorg ondersteunt.”

Voor de zorg en behandeling van de Molukse ouderen stelt Interzorg zorgteams samen van medewerkers die kennis hebben van de Molukse cultuur en geschiedenis. Interzorg biedt medewerkers hier een training voor aan die wordt verzorgd door het Molukse kennisnetwerk Djalan Pienter. Het sluit aan bij het idee dat elkaar leren kennen een voorwaarde is om goede zorg te kunnen verlenen.

Door: Redactie Nationale Zorggids