Logo_interzorg

Voor de laatste keer dit jaar organiseert Interzorg Hendrik Kok weer een voorlichtingsbijeenkomst over slechtziendheid bij ouderen die zelfstandig wonen. Deze bijeenkomst is voor iedereen die een oogaandoening heeft en slecht ziet, of verwacht slechter te gaan zien. Dat meldt Interzorg.

Interzorg Hendrik Kok in Rolde is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een visuele beperking. Tijdens de bijeenkomst in het WZA wordt informatie verstrekt over de mogelijkheden om vaardigheden te leren die helpen om bij slechtziendheid zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven leven. Ook wordt ingegaan op de verschillende vormen van zorg en begeleiding die Hendrik Kok in Rolde, maar ook bij de mensen thuis, te bieden heeft. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor specifieke vragen en problemen die tijdens de bijeenkomst naar voren komen. 

De voorlichtingsbijeenkomst is voor slechtzienden of mensen die verwachten slecht te gaan zien en in de (dagelijkse) praktijk hier hinder van ondervinden. Ook als men op zoek is naar (meer) informatie en eventueel een helpende hand of op zoek naar een zinvolle dagbesteding. Of zij die informatie willen over de mogelijkheden om te wonen in een beschermde omgeving en vaardigheden willen leren om de beperkingen te compenseren.

De laatste bijeenkomst van dit jaar is op woensdag 7 december 2016, van 13.30 tot 16.00 uur, en wordt gehouden in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA). Deelname is gratis, aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst is mogelijk bij het Serviceloket van Interzorg Hendrik Kok. Dit kan telefonisch via: 0592 - 24 20 20 of email: h.loorbach@interzorg.nl. Voor meer informatie kijk op www.interzorg.nl

Door: Redactie Nationale Zorggids