Logo_vaartwelzijn

Mantelzorgers in Assen kregen gisteren tijdens de Dag van de Mantelzorg een extra waardering voor hun belangrijke inzet. Vaart Welzijn en het bedrijf ‘Met Gezond Boeren Verstand’ stelden diverse producten en diensten samen waaruit de mantelzorgers voor 100 euro zelf iets mochten kiezen. Dat meldt de gemeente Assen.

Mantelzorgers die voor de waardering in aanmerking komen, kunnen met een voucher inloggen op het online platform informelezorgassen.nl. Daar kunnen ze vervolgens hun keuze maken uit bijvoorbeeld een boodschappenpakket of een bezoek aan een welnesscentre. Ook  een tankbeurt en een ticket voor een culturele voorstelling behoorden tot de keuzemogelijkheden. Het initiatief van Vaart Welzijn en ‘Met Gezond Boeren Verstand’ toont aan dat mantelzorg een belangrijke plek inneemt in de Asser samenleving.

Wethouder Wiersema heeft gisterochtend op de Dag van de Mantelzorg de eerste voucher aan een mantelzorger uitgereikt in woonzorgcentrum De Vijverhof. De rest van de dag konden mantelzorgers meedoen aan een aantal workshops en kon er gebruik worden gemaakt van de diensten van diverse Asser zorgondernemingen.  

Door: Redactie Nationale Zorggids