Logo_welzijnswerk_md

Welzijnswerk Midden-Drenthe en Icare organiseren op dinsdag 1 november een bijeenkomst voor mantelzorgers, vrijwilligers en hulpverleners over autorijden en dementie. Dat meldt de gemeente Midden-Drenthe.

Autorijden geeft een gevoel van onafhankelijkheid. Iemand kan gaan en staan waar hij dat wil en wanneer hij dat wil. Maar wat als iemand dementerend is? Dan kan het op een gegeven moment onverantwoord worden dat hij of zij zelf nog rijdt; zowel voor zichzelf als voor een ander. Moeten mantelzorgers in zo’n geval het rijbewijs afpakken? Wat is de rol van het CBR? Edith Steen van Autorijschool Steengoed uit Noordbroek gaat tijdens de themabijeenkomst ‘Autorijden en dementie’ op deze en andere vragen in.

De bijeenkomst vindt plaats in het Karspelhuis in Beilen en begint om 19.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden tot en met maandag 31 oktober aanstaande. Dit kan door een mail te sturen naar info@mantelzorgmiddendrenthe.nl of door te bellen met Grietje ten Hoeve (consulent Mantelzorg) op 088 1651 200. Bij haar kan bovendien meer informatie worden opgevraagd.

Door: Redactie Nationale Zorggids