Normal_bloeddruk

Thuiszorgwinkel Vegro houdt volgende week, op 5 oktober, weer de maandelijkse gratis bloeddrukmeting. Met deze controle kan de algehele fysieke gezondheid van mensen worden getest. Dat meldt de Veendammer.

Mensen zijn tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in de Vegro Thuiszorgwinkels in de regio Groningen. Voor het laten uitvoeren van de test hoeft geen afspraak worden gemaakt. De Thuiszorgwinkels in Groningen zijn gevestigd aan de Rademarkt 8 en Berkenlaan 2-43. In Leek kunnen mensen terecht aan de Samuel Leviestraat 14 en in Stadskanaal zit Vegro aan de Beneluxlaan 2C. Venne 13 is het adres in Winschoten.

Bij iedereen is de bloeddruk anders en de druk kan zelfs per dagdeel verschillen. Het testen van de bloeddruk zegt met name iets over de conditie van mensen. Regelmatig controleren wordt daarom aangeraden. Naast de maandelijkse testen bij de Vegro Thuiszorgwinkels, beschikken de winkels ook over testen die mensen zelf kunnen uitvoeren. Afwijkende waarden die zowel via de zelfstandige test als bij de maandelijkse gratis test worden gevonden, kunnen aan de huisarts worden gemeld. Medewerkers van de Thuiszorgwinkels kunnen namelijk geen medisch advies geven.

Meer informatie over de bloeddruktest is te vinden op www.vegro.info. Telefonisch kan er gratis contact worden opgenomen via 0800–2887766.

Door: Redactie Nationale Zorggids