Normal_mantelzorg

Welzijnswerk Midden-Drenthe organiseert in samenwerking met Icare een themabijeenkomst voor mantelzorgers. De bijeenkomst wordt op dinsdag 4 oktober in Beilen gehouden. Dat meldt Welzijnswerk Midden-Drenthe.

De veranderingen in de zorg staan centraal, evenals de gevolgen die de veranderingen voor mantelzorgers met zich meebrengen. Mantelzorgers komen steeds meer onder druk te staan, nadat de zorg sinds vorig jaar januari is veranderd. Er wordt meer van ze verwacht, maar daarbij moet overbelasting worden voorkomen. De thema-avond op 4 oktober is bedoel om deze onderwerpen met elkaar te bespreken. Daarnaast krijgen de mantelzorgers een aantal richtlijnen om hun zorgtaken op de juiste manier te kunnen blijven uitvoeren. De bijeenkomst in Beilen vindt plaats in het Karspelhuis en begint om 19.00 uur.

Aanmelden kan tot en met maandag 3 oktober door een mail te sturen naar info@mantelzorgmiddendrenthe.nl. Telefonisch kan contact worden opgenomen met Grietje ten Hoeve (consulent Mantelzorg) via 088 1651 200. Bij haar kunt u ook terecht voor meer informatie.

Door: Redactie Nationale Zorggids