Stichting Present Assen bestaat tien jaar

Ter ere van het tienjarig bestaan van Stichting Present Assen is er een projectenestafette georganiseerd. Tien dagen lang werd er elke dag een project uitgevoerd waarbij allerlei verschillende vrijwilligersgroepen elkaar symbolisch een fakkel doorgaven. Dit meldt Het Gezinsblad.

De projecten waren allemaal van zeer verschillende aard. Zo werd er gewandeld en gezongen met bejaarden, werd er opgeruimd, schoongemaakt en geklust en vond er een stadswandeling plaats met een high tea voor de bewoners van het asielzoekerscentrum (AZC). Verder werden er tuinen opgeknapt en werd er nog een high tea georganiseerd voor de bewoners van een zorginstelling.

De afgelopen jaren zijn er door de stichting zo’n negenhonderd hulpvragen beantwoord en er wordt dan ook dankbaar teruggekeken op het werk van de vrijwilligers. Dankzij hen zijn vele inwoners van Assen geholpen bij wat ze zelf niet (meer) konden doen vanwege een slechte gezondheid, financiële omstandigheden of omdat ze geen netwerk van mensen hebben die hen konden helpen.

Door: Redactie Nationale Zorggids