Blijk van waardering voor mantelzorgers

De gemeente Stadskanaal vindt het belangrijk om mantelzorgers een hart onder de riem te steken en wil haar waardering richting hen graag uiten. Om die reden heeft de gemeente een ‘blijk van waardering’ voor iedereen die intensief en langdurig zorg draagt voor iemand met een chronische ziekte of beperking. Dit meldt de gemeente Stadskanaal.

Om te voldoen aan de voorwaarden moet de mantelzorger minstens achttien jaar zijn, zorg dragen voor iemand die woont in de gemeente Stadskanaal, hier minstens acht uur per week mee bezig zijn en dit al langer dan drie maanden doen. De blijk van waardering bestaat uit verschillende cadeaubonnen met een gezamenlijke waarde van zo’n honderd euro.

Mantelzorgers kunnen zich aanmelden bij Welstad via het aanmeldformulier op www.mantelzorgpoort.nl. Voor hulp bij het invullen kan gevraag worden naar een maatschappelijk werker van Welstad in de buurt of door te bellen met Welstad via 0599 - 635 999. Aanmelders krijgen in november bericht over de uitreiking. Iedereen die vorig jaar een gemeente blijk van waardering heeft ontvangen en voor wie de situatie niet veranderd is, hoeft zich niet opnieuw aan te melden.

Door: Redactie Nationale Zorggids