Normal_taart_3

Geertruida Jonker-Schendelaar mag zich sinds deze week de oudste inwoonster van de gemeente Stadskanaal noemen. Op 21 augustus is zij 103 jaar geworden. In woonzorgcentrum Parkheem in Stadskanaal is deze bijzondere verjaardag niet onopgemerkt gebleven. Dat meldt Kanaalstreek.

De versiering is hier en daar nog te zien en ook het grote aantal boeketten bloemen en kaarten verraadt dat er een bijzonder feest heeft plaatsgevonden. Het gebeurt niet elke dag dat een bewoner 103 jaar wordt, laat staan dat iemand zich de oudste inwoonster van de gemeente mag noemen.

Mevrouw Jonker-Schendelaar geniet nog volop van het leven en zal haar bijzondere 103e verjaardag vast niet snel vergeten. Ze woont nog voor een groot deel zelfstandig in een aanleunwoning van het woonzorgcentrum en neemt regelmatig deel aan allerlei activiteiten. Volksdansen, bloemschikken en bingo komen wekelijks aan bod. Ook haar glaasje advocaat met slagroom in het Bruin Café slaat ze niet gauw over. De tijd die ze nu aan haar hobby’s besteedt, haalt ze in van vroeger. Toen moest er hard gewerkt worden om financieel rond te kunnen komen.

Al meer dan veertig jaar is Geertruida Jonker-Schendelaar weduwe. Samen met haar man Popke Jonker heeft ze twee dochters. De familie is de laatste jaren uitgebreid met één kleinzoon en drie achterkleindochters. Gelukkig woont iedereen bij haar in het dorp; lekker dichtbij.

Door: Redactie Nationale Zorggids