Normal_bloemen_6

In woonzorgcentrum de Paasbergen in Odoorn was het afgelopen woensdag groot feest. Bewoonster Maria van Klinken-Blanken vierde haar honderdste verjaardag. Zelf vindt ze al die felicitaties maar niks. Dat meldt de Krant van Coevorden.

“Als je ouder wordt, word je alleen maar minder”, zegt mevrouw Van Klinken-Blanken. Zo onthoudt ze niet alles meer en wordt lopen ook steeds moeilijker. Op momenten dat Maria helder van geest is, kan ze daarentegen erg rake opmerkingen maken, volgens haar zoon Johan van Klinken. 

Maria heeft altijd in Valthermond gewoond met haar man en drie kinderen. Haar man is inmiddels overleden, net als al haar zussen. Zelf staat ze nog volop in het leven, ondanks haar beperkingen in het bewegen. Sinds twee jaar zit mevrouw Van Klinken-Blanken namelijk in een rolstoel, nadat ze gevallen was. Voor haar val maakte ze elke dag nog een blokje om door Odoorn. Nu kan ze dat helaas alleen nog achter haar rollator doen. Dat Maria niet meer zo veel buiten komt, betekent niet dat ze niks meer meekrijgt. Volgens haar zoon wil ze graag alles weten.

Door: Redactie Nationale Zorggids