Ouderen in De Vijverhof Assen in goede handen tijdens de hitte

Met de warme dagen van de laatste tijd is het voor veel mensen genieten geblazen, maar ouderen kunnen flink last hebben van de hitte. In woon-/zorgcentrum De Vijverhof in Assen waren de medewerkers goed voorbereid op deze hitte. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft hitteplannen opgesteld en ingevoerd voor de zorginstellingen in Nederland en De Vijverhof speelt daarop in met haar eigen hitteplan. Dit meldt het Drenthe Journaal.

Het personeel van de zorginstelling maakt extra rondes om water rond te brengen, om ervoor te zorgen dat de bewoners voldoende vocht binnen krijgen. Daarnaast zien ze er scherp op toe dat cliënten met vocht beperkende medicatie extra vocht binnen krijgen. Omdat er in De Vijverhof veel mensen zitten met verschillende stadia van dementie, is het de taak van het personeel om bij te houden hoeveel iedereen drinkt.

Omdat veel vast personeel, en familie en mantelzorgers van de bewoners op vakantie zijn, zijn er veel vroegere stagiaires die hun vakantiewerk in De Vijverhof doen om zodoende de zorginstelling te voorzien van extra handen. De instelling ziet er tevens op toe dat ook het personeel voldoende drinkt en rust.

In de zorginstelling is het binnen over het algemeen koeler dan buiten. Daarom worden de wandelingen ’s ochtends vroeg gedaan, wanneer het nog te doen is. Toch zitten er in de middag enkele bewoners buiten op het terras. “De meeste bewoners blijven binnen, maar wij zitten veel liever op het terras. Lekker aan de vijver, in de schaduw, met een ijsje of iets te drinken, beetje kletsen, lezen… Heerlijk!”, aldus mevrouw Koolhas en mevrouw Puper.

Door: Redactie Nationale Zorggids