Normal_walking-69709_960_720

Het tijdelijke onderkomen in woon- en zorgcentrum de Borgerhof stemt veel bewoners niet tevreden. Volgens veel ouderen is het pand onbehaaglijk. Ook de afstand tot het centrum van Borger vinden velen te groot. Dat meldt RTV Drenthe.

Het oorspronkelijke woon- en zorgcentrum aan de rand van Borger gaat in september tegen de vlakte. Begin 2018 moet er een gloednieuw pand staan waar de bijna vijftig bewoners weer met plezier kunnen wonen. Door verval was dat de laatste jaren niet meer mogelijk. Een tijdelijke opvang aan de andere kant van de N34 moest uitkomst bieden. Het pand blijkt echter erg tochtig te zijn en het stinkt er naar riool. Bovendien maakt de oversteek van de drukke weg het lastiger om even het centrum van Borger in te lopen, zo vindt ook de 91-jarige bewoonster Marchien Martens.

Die afstand naar het centrum moeten de bewoners volgens Egbert Pieters, projectmanager Borgerhof, maar even voor lief nemen. Hij benadrukt dat de keuze voor nieuwbouw op dezelfde plek als de oude Borgerhof juist gemaakt is om de centrale ligging. Ook vindt hij het te zwaar om van ‘klachten’ over het gebouw zelf te spreken. Volgens hem zijn de meeste bewoners juist wel tevreden met hun tussentijdse onderkomen. Martens is dat niet, "maar ach, het mot hè." 

Door: Redactie Nationale Zorggids