Wijken Stadskanaal willen eenzaamheid tegengaan

In de laatste week van september wordt de zogeheten ‘Kom erbij Week: Samen tegen Eenzaamheid’ georganiseerd. De wijken Stadskanaal Noord en Parkwijk organiseren op vrijdag 23 september een bijzondere ontmoetingsactiviteit, om ervoor te zorgen dat eenzame inwoners weer in contact komen met anderen. Dit meldt RTV Een.

Gedurende deze dag zullen kinderen van basisscholen samen met ouderen in groepjes bezig gaan met het spelen van allerlei ouderwetse spelletjes zoals tollen, hoepelen, knikkeren en ganzenbord. Daarnaast zullen er in de (buurthuis)keuken gezamenlijk vele nostalgische gerechten worden bereid.

De organisatie, die bestaat uit buurthuizen, scholen, ouderenzorg en Welstad, zijn op zoek naar (alleenstaande) ouderen die willen deelnemen aan deze ontmoetingsdag. Daarnaast zijn suggesties voor oude (streek)gerechten en spelletjes of bewegingsactiviteiten van harte welkom.

Deelnemen aan de ontmoetingsactiviteit ‘Oud & Jong’ kan door contact op te nemen met de receptie van Welstad. Hiervoor kan gebeld worden naar 0599 - 63 59 99 of gemaild worden naar info@welstad.nl. Vervolgens zal er een uitnodigingskaart verzonden worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids