SP overweegt actie om afdeling Verloskunde in Refaja Ziekenhuis te behouden

De SP is niet van plan om zich neer te leggen bij het mogelijke besluit om de afdeling Verloskunde in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal te sluiten. Dit bleek maandagavond bij een bijeenkomst in de Poststraatkerk. Hier waren zo’n 25 SP’ers samengekomen om te spreken over mogelijke acties die ondernomen kunnen worden om de ziekenhuiszorg in de regio compleet te houden. Dit meldt RTV Noord.

Ook Sita van der Veen is naar de bijeenkomst gekomen, gekleed als wijkverpleegster. “Ik vind het echt, echt van de zotte dat jonge moeders en ouders gedwongen worden om een keus te maken. We hebben geen vrije artsenkeuze meer, daar maak ik me boos over!” De SP wil samenwerken met vakbonden, gemeenten, andere ziekenhuizen en huisartsen om de zorg in het Refaja Ziekenhuis compleet te houden. Zo zijn er ook demonstraties gepland, al zijn de plannen nog niet volledig concreet. Lian Veenstra, beoogd SP-wethouder, is van mening dat het nooit te laat is om actie te voeren. “Besluiten worden genomen door mensen. En handtekeningen worden met mensenhanden gezet. En diezelfde handen kunnen de handtekening ook weer doorstrepen”, zegt Veenstra. “Misschien is het aan de late kant, maar voor strijd is het nooit te laat.”

Vandaag zal de Raad van Bestuur van Treant Zorggroep duidelijkheid geven over wat er met de afdeling Verloskunde zal gaan gebeuren. Eveneens zal zij het personeel hierover informeren.

Door: Redactie Nationale Zorggids