‘Supergewone mensen gezocht’ tijdens Week van de Pleegzorg

Van 1 tot en met 8 november is de Week van de Pleegzorg. Tijdens deze actieweek zet Yorneo, organisatie voor jeugd en opvoedhulp in Drenthe, haar pleegouders in het zonnetje en vragen we in samenwerking met de gemeenten in Drenthe aandacht voor het tekort aan pleegouders. Een belangrijk onderdeel tijdens deze week vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Dit meldt Yomeo.

Op woensdag 1 november gaat Yomeo met burgemeesters, wethouders en (beleids- en CJG)medewerkers van de gemeenten uit Drenthe en (pleeg)ouders tijdens een heerlijk ontbijt in gesprek over pleegzorg. (Pleeg)ouders vertellen bijzondere verhalen uit de praktijk en samen wordt er gekeken naar hoe alle handen ineen kunnen worden geslagen om nieuwe pleegouders te werven en bestaande pleeggezinnen te ondersteunen.

In deze week stellen ook verschillende scholen voor basis- en middelbaar onderwijs uit de provincie hun schoolhek beschikbaar voor het spandoek ‘supergewone mensen gezocht.’ Hiermee hopen we pleegzorg meer onder de aandacht te brengen. Op 1 november neemt iedere aanwezige wethouder of burgemeester een spandoek in ontvangst.

Als blijk van waardering en dank voor de inzet van alle pleegouders zet zwembad Aquarena van 1 t/m 8 november eveneens haar deuren gratis open voor pleeggezinnen van Yorneo.

Iedereen die nog ruimte in zijn of haar hart en huis heeft, kan een informatiepakket aanvragen of zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst. In november worden er extra bijeenkomsten gehouden op verschillende locaties (naast Papenvoort, ook in Meppel, Gieten en Roden) en tijden. Meer informatie vind je op www.pleegouderworden.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids