Actie levert 680 euro op voor Stichting Hartekind

Restaurant Meursinge in Westerbork heeft door middel van een actie bijna zevenhonderd euro opgehaald voor de Stichting Hartekind. Deze stichting ondersteunt het onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Dit meldt de Krant van Midden-Drenthe.

De cheque werd zaterdag uitgereikt aan Ilona Meijers, die zich inzet voor de stichting. De eigenaar van het restaurant, Sander Vos, had onlangs een artikel in de Krant van Midden-Drenthe gelezen over de zogeheten ‘hartekinderen’. In dit artikel was omschreven hoe het leven van Jort Meijers eruit zag en waar de ouders van een kind met een aangeboren hartafwijking tegenaan lopen. Dit verhaal raakte Sander: “'Ik nam contact op met Ilona en wilde een echte bijdrage leveren. Dat deden we door 20 euro van ons proeverijmenu in de Week van het Hartekind af te dragen aan de stichting. We hebben 34 van die menu's verkocht.”

De actie kwam als een blije verrassing voor Ilona: “Het is voor de eerste keer dat er een Week van het Hartekind was. Het is hartstikke leuk dat er zo'n actie was en dat er zoveel aan meededen. Er waren ook mensen die na het lezen van het artikel ineens in de gaten kregen dat er bij de emballage bij de Jumbo in Westerbork ook een bonnenbuis was van de stichting.”

Door: Redactie Nationale Zorggids