Normal_office-381228_960_720

De gemeente Midden-Drenthe werkt samen met Jade Zorggroep aan het opstellen van vacatures voor mensen in de Participatiewet. Dankzij hun samenwerking kunnen mensen via een werkervaringsplaats succesvol doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat meldt de gemeente Midden-Drenthe.

Jade Zorggroep biedt opvang, opvoeding en onderwijs aan alleenstaande minderjarige vreemdelingen en slachtoffers van mensenhandel, zodat zij zich ontwikkelen en uiteindelijk evenwichtige, zelfstandige wereldburgers worden.

In 2015 startte de zorggroep met het opzetten van werkervaringsplaatsen voor mensen in de Participatiewet met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van de dertien kandidaten die gedurende drie maanden werkten op zo’n werkervaringsplaats hebben er nu zeven een reguliere baan. Een goede afstemming over de vacature en bemiddeling vanuit de gemeente zorgt ervoor dat er goede matches worden gevonden. Bemiddeling van de gemeente betekent voor veel mensen het extra duwtje dat ze nodig hebben om de stap naar de arbeidsmarkt te maken.

Elske-Anne Rozenveld van Jade Zorggroep noemt het samenwerkingsproject succesvol. Ze hoopt de plezierige samenwerking met de gemeente Midden-Drenthe ook in de toekomst in stand te houden, zodat zoveel mogelijk mensen in de Participatiewet op de arbeidsmarkt geplaatst kunnen worden. Het ontdekken en gebruikmaken van het eigen talent staat daarbij voorop.

Om werkzoekenden uit de gemeente Midden-Drenthe een kans te geven kan rechtstreeks contact worden opgenomen met de accountmanagers van de gemeente. Zij denken mee over subsidie- en kortingsregelingen. Martin Stolt is bereikbaar via telefoonnummer 0593-53946. E-mails kunnen naar m.stolt@middendrenthe.nl worden gestuurd. Lisa Stormezand is te bereiken op telefoonnummer 0593-539445 en via e-mail l.stormezand@middendrenthe.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids