Logo_vragenlijst

De gemeente Stadskanaal gaat onderzoeken wat inwoners die ondersteuning ontvangen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) daarvan vinden. Daarom start er binnenkort een cliëntervaringsonderzoek. Op die manier kan de gemeente de dienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen en behoeften van cliënten. Dat meldt de gemeente Stadskanaal.

De gemeente vraagt Wmo-cliënten naar hun ervaringen met de Wmo. Vragen zijn bijvoorbeeld: Hoe is er met de hulpvraag omgegaan? Hoe beoordelen cliënten de kwaliteit van de ondersteuning of voorziening? Welk effect heeft de ondersteuning op het dagelijks leven?

Binnenkort worden ongeveer 900 Wmo-cliënten met een steekproef geselecteerd. Zij ontvangen een uitnodiging met een schriftelijke vragenlijst. Het invullen van de lijst kost ongeveer tien minuten tijd. Het is ook mogelijk om de vragenlijst digitaal in te vullen. Cliënten kunnen iemand vragen om te helpen bij het invullen. Dat kan een familielid zijn, een buurvrouw/-man, een vriend of vriendin.

Deelname aan het cliëntervaringsonderzoek is geheel vrijwillig. Alle informatie wordt anoniem verwerkt en kan niet worden herleid naar individuele personen. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door het Sociaal Planbureau Groningen, een onafhankelijk onderzoeksbureau. De uitkomsten worden in juli gepubliceerd op de website.

Door: Redactie Nationale Zorggids