Logo_assen

Om het gebruik van Cityline door Wmo pashouders te vergroten mogen Assenaren met een Wmo pas per 1 januari gratis met de bus. Ondanks een sterke groei van het aantal reizigers in de tweede helft van 2016, is een verdere stijging nodig om dit nieuwe stadsvervoer meer rendabel te laten rijden. Het college geeft Cityline nog een jaar om zich te kunnen bewijzen. Dat meldt de gemeente Assen.

Sinds december vorig jaar rijdt Cityline in bijna alle wijken van Assen. Met deze nieuwe manier van vervoer wilde de gemeente Assen het verdwijnen van de stadsbussen opvangen en Assen bereikbaar houden voor mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer. Ook is Cityline in veel gevallen een goed en goedkoper alternatief voor de Wmo taxi.

Een groot aantal Assenaren heeft inmiddels kennisgemaakt met deze nieuwe vorm van stadsvervoer. Het aantal reizigers steeg in de tweede helft van vorig jaar naar ongeveer duizend per week. Als reden om met Cityline te reizen noemen reizigers de goede dienstverlening door de chauffeurs. Ook hoeven ze door de Cityline niet op een Wmo taxi te wachten. Daardoor kunnen ze hun reis beter plannen.

Om het gebruik van Cityline onder Wmo pashouders te laten toenemen biedt de gemeente hun per 1 januari de mogelijkheid om gratis te reizen. Op die manier wil de gemeente zo veel mogelijk inwoners met een Wmo pas laten kennismaken met Cityline. De Wmo pashouder ontvangen in de loop van januari een brochure met dienstregeling.

Cityline is eind 2015 begonnen als proef. Het kost vaak meerdere jaren om voldoende reizigers te trekken zo blijkt uit ervaring in andere gemeenten. Het college heeft daarom besloten de proef met een jaar te verlengen. Met vervoerder VMNN zijn afspraken gemaakt om de kosten terug te dringen.

Door: Redactie Nationale Zorggids