Inloopspreekuur voor mensen met visuele beperking in Thuiszorgwinkel Assen

Vegro en Koninklijk Vidio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseren een gratis spreekuur voor mensen met een visuele beperking. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen met een beperkt zicht met veel vragen blijven zitten over een leven met een visuele beperking. Dit meldt het Gezinsblad.

Tijdens het spreekuur kijken de professionals van Koninklijk Visio samen met deze mensen naar de revalidatiemogelijkheden die passen bij hun persoonlijke zorgvraag. Zo zullen er vragen zijn over lezen, tv-kijken, mobiliteit, vrijetijdsbesteding of het huishouden. Naast de mensen met zorgvragen zijn ook persoonlijk en professioneel betrokkenen welkom voor het geven van informatie en advies.

Iedereen met belangstelling is welkom op woensdag 7 september tussen 10.00 uur en 15.00 uur in Thuiszorgwinkel Assen. Hier kan dan informatie en advies ingewonnen worden van een professional van Koninklijk Visio. Daarnaast zal er deze dag ter plekke een maandelijkse bloeddrukmeting plaatsvinden. Voor meer informatie kan gekeken worden op www.vegro.nl en www.visio.org. Ook kan er gratis gebeld worden met 0800-2 88 77 66.

Door: Redactie Nationale Zorggids