Normal_dog-1165146_960_720

De stichtingen ZorgDier Nederland en De Zijlen zijn op zoek naar mensen die met hun hond of kat bezoeken willen brengen aan cliënten van De Zijlen. Voor deze cliënten met een verstandelijke beperking werkt contact met een huisdier therapeutisch. Om deze bezoeken mogelijk te maken, is er hulp van meer vrijwilligers nodig. Dat meldt RTV 1.

Vrijwilligers die mee willen werken moeten zelf een hond of kat hebben. Bij het selecteren van geschikte kandidaten wordt vooral gelet op het gedrag van hun huisdier. De menen met een goed gesocialiseerd dier krijgen vervolgens gratis ondersteuning voor de bezoeken aan cliënten die zelf niet voor een huisdier kunnen zorgen. Voor dit opleidingstraject, dat komend voorjaar weer van start gaat, zoeken ZorgDier en De Zijlen zelfstandige, enthousiaste vrijwilligers. Zo zijn er in Niekerk, Sappemeer, Muntendam, Tolbert en Onstwedde alleen al twintig verstandelijk gehandicapten die graag een huisdier om zich heen zouden willen.

De combinatie van mens en dier, waar de stichtingen zich gezamenlijk op richten, is uniek in ons land. Een bezoek van een of twee uur per week heeft al een therapeutisch effect op de cliënten. Niet alleen voor de verstandelijk gehandicapten is het bijzijn van een hond of kat fijn, ook vrijwilligers halen vaak positieve energie uit deze actieve bezoekjes.

Geïnteresseerde kandidaten voor het opleidingstraject kunnen contact opnemen met ZorgDier via telefoonnummer 06 10 59 22 12, door te mailen naar secretariaat@zorgdier.nl, of via de website: http://www.zorgdier.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids